Negatívak a csíkszeredai kórházban elvégzett koronavírustesztek eredményei

Lezárult a Csíkszeredai Megyei Sürgősség Kórház kardiológiai osztályán az újratesztelési folyamat és nincs újabb koronavírus-fertőzés. Nincs pozitív esetet a belgyógyászati osztályon sem.

Negatív lett valamennyi koronavírus-teszt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályán végzett újratesztelés során, sem az alkalmazottak, sem a páciensek körében nem észleltek újabb fertőzést - közölte kedden az intézmény menedzsmentje.

A széles körű tesztelések azt követően váltak szükségessé, hogy a kórház kardiológiai osztályán szolgálatot teljesítő hét asszisztens koronavírus-tesztje pozitív lett. Ezt követően további 6 fertőzést igazoltak az intézmény kardiológiai osztályán , majd a múlt pénteken újabb hét esetben mutattak ki koronavírussal való fertőzést. Összesen 20 személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét az osztályon.

A kardiológiai osztályon kedden még két páciens volt beutalva, de a nap folyamán őket is kibocsájtották és ezt követően teljes fertőtlenítés zajlik az osztályon. Szerdától ismét vesznek fel betegeket a kardiológiai osztályra és újra beindul a rendelés a kardiológiai járóbetegrendelőben is. Az eddig előjegyzett pácienseket felhívják és új időpontra adnak előjegyzést.  A belgyógyászati osztály alkalmazottai körében elvégzett koronavírus-tesztek során isNegatív lett minden eredmény - áll a kórház közleményében.

"Nagy megkönnyebbülés most mindannyiunk számára, hogy a jelek szerint sikerült megállítani a fertőzéseket ezeken az osztályokon. Az elővigyázatosság azonban továbbra is elsődleges kell legyen, be kell tartani minden védőintézkedést" – mutatott rá dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház koronavírus-fertőzötteket ellátó osztályain kedden 64 személy volt beutalva, közülük ötven személynél igazolták a fertőzést, a többiek ennek gyanúja miatt kerültek kórházba. A tünetmentes és enyhe tünetekkel rendelkező fertőzöttek számára működő külső kórházi egységben továbbra is 14 személy részesült ellátásban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?