Hét új koronavírus-fertőzést igazoltak a csíkszeredai kórházban

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályán elvégzett további PCR-tesztek újabb hét esetben mutattak ki koronavírussal való fertőzést. Az új esetekkel együtt összesen 20 személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét az osztályon.

Csütörtökön zárult a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályának teljes személyzetén és minden betegén elvégzett PCR-típusú koronavírus-tesztelése. Az eredmények további hét esetben igazoltak fertőzést: egy páciensnél és hat alkalmazottnál (5 asszisztens és egy takarító) – közölte péntek délután az intézmény menedzsmentje.

„A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályán összesen 20 személy fertőződött meg koronavírussal: 4 páciens és 16 alkalmazott (egészségügyi asszisztensek, ápolók, takarítók, orvosírnokok). A következő napokban a teszteket megismétlik a betegek és az osztály munkatársai számára” - írták.

Az érintett pácienst a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba szállították át, az alkalmazottak a kórház koronavírusos betegeket ellátó osztályaira vannak beutalva. Egy személynél jelentkeztek a Covid-19 betegség enyhe tünetei, a többiek tünetmentesek. A kardiológiai járóbetegrendelő tevékenysége fel van függesztve, az osztályon pedig – a védőfelszerelés és védőintézkedések alkalmazása mellett – ellátják a bennfekvő 23 beteget.

„Akinek kardiológiai problémája van, az a sürgősségi osztályra jelentkezhet, a kardiológiai ügyeleti vonal működik. Akinek kórházi ellátásra van szüksége, azt a belgyógyászati osztályra utalják be, ha pedig súlyos beteg, aki speciális ellátást igényel, akkor felveszik a kardiológiai osztály koronária-őrzőjébe” – emelték ki.

A kórháznak a koronavírus-fertőzöttek ellátásra szolgáló osztályain pénteken, június 19-én 61 beteg volt beutalva, közülük 46-an igazoltan koronavírus-fertőzöttek, a többiek a betegség gyanújával kerültek kórházba. A tünetmentes és enyhe tüneteket mutató fertőzöttek ellátásra működő külső kórházi egységben jelenleg 13 személy kap ellátást – zárult a csíkszeredai kórház közleménye.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?