Koronavírus Hargita megyében: a csíkszeredai kórház hét asszisztense fertőződött meg

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályán szolgálatot teljesítő hét asszisztens koronavírus-tesztje lett pozitív. A járóbeteg-rendelést egy ideig felfüggesztették – közölte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyei kórház kardiológiai osztályán igazolt fertőzésekről az egészségügyi intézmény vezetősége szerdán, online sajtótájékoztató keretében számolt be. Ezt követően videóüzenetben a megyei tanácselnök rámutatott: miután szerdán kiderült, hogy 7 asszisztens koronavírus-tesztje pozitív lett, azonnal intézkedéseket hoztak a kórházban.

Beszámolója szerint a kardiológiai osztályon jelenleg 31 személyt látnak el, akiken – a további személyzettel együtt – gyorstesztet végeztek, és minden eredmény negatív lett. Míg a Real Time-PCR-tesztek eredményei is megérkeznek, a járóbeteg-rendelést felfüggesztik, de a 31 beteget továbbra is ellátják. 

Borboly Csaba szerint a koronavírus-fertőzést valaki kintről hozhatta be, nem a kórházban szabadult el a vírus.  

Hargita megyei vírushelyzet: 232 igazolt fertőzött

A Hargita megyei prefektúra szerda déli közleménye szerint ezidáig 232 koronavírus-fertőzést igazoltak a székelyföldi megyében. Közülük 131-en meggyógyultak, 5 személy elhunyt, a 96 aktív fertőzöttet a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházban ápolják. 

Jelenleg 9 személy tartózkodik intézményes karanténban, 1 421-en otthoni elkülönítésben vannak, ami 29 személlyel kevesebbet jelent, mint egy nappal korábban. 

(Címlapi illusztráció forrása: Kovács Boglárka)

Kapcsolódók

Kimaradt?