Sejtekben támadnak a magyar huligánok?

Magyar huligán-sejtek készülnek verekedést provokálni szombaton Bukarest belvárosának különböző pontjain – tudta meg a maszol.ro. 

„Semmiképpen nem lesz olyan tömeges megjelenés, mint a tavaly, mert tudják, hogy a román csendőrök erre készülnek. Most 40-50 fős csoportokban fognak megjelenni Bukarest különböző pontjain. Igazából ustawkázni (a lengyel futballhuligánok által meghonosított, előre leegyeztetett tömegverekedések – szerk. megj.) szerettek volna, de nem találtak román partnert” – mondta el neve elhallgatását kérő forrásunk. Mint a maszol.ro arról a tavaly helyszíni tudósításban beszámolt, „Mátyás fekete serege” a mérkőzés napján megszállta a Bukarest történelmi központját, romángyalázó rigmusokat énekelt, majd szétverte a külföldi turisták által kedvelt Lipscani sétálóutcát. 

150 erdélyi magyar is ott lesz

Az egyik legnagyobb magyarországi klub galerijével napi kapcsolatot tartó erdélyi fiatalember is ott lesz szombaton este a bukaresti Nemzeti Aréna H szektorában, de – mint fogalmazott – ő az ultrákkal utazik, nem a huligánokkal. Megtudtuk, hogy a Magyarországról érkező autóbuszok, kisbuszok pénteken este gyülekeznek „valahol Székelyföldön, ahol nagy buli lesz”, majd szervezetten, a román csendőrség felvezetésével utaznak le Bukarestbe. „Minket egyenesen a Fan Zone-ba visznek” – mondta forrásunk. Hozzátette: hárombusznyi, körül-belül 150 erdélyi magyar lesz a magyar táborban.

Indén a Băneasára fut be a szurkolói vonat

A magyar szurkolók legjelentősebb része különvonattal érkezik a Bukarest Băneasa pályaudvarra, ahonnan a főpolgármesteri hivatal által rendelkezésre bocsátott autóbuszokkal egyenesen a stadion melletti Fan Zone-ba szállítják őket. A román hatóságok ezek szerint okultak a tavalyi eseményekből, amikoris a magyar szurkolók különvonata az Északi-pályaudvarra futott be, ahol a csendőrök csak könnygáz bevetésével tudták elejét venni az erőszaknak. 

Mint ismeretes, a Románia–Magyarország Európai-bajnoki selejtezőmérkőzést szombaton este 19 órai kezdettel rendezik meg a bukaresti Nemzeti Arénában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?