Törtek-zúztak a magyar ultrák a Lipscani utcában

Sok ezer külföldi drukker megfordult már Bukarest történelmi belvárosában, ám a Lipscani utcai teraszok alkalmazottai azt állítják, a magyar ultrákéhoz hasonló agresszivitású drukkerekkel még nem volt dolguk – írta a Mediafax.

A hírügynökség szerint az önmagukat Mátyás fekete seregének nevező, zömében bőrfejű ultrák péntek reggel fél 10 körül telepedtek le a Lipscani és Smârdan utcai teraszokra. Koradélutánig, 15 óráig jobbára békésen iszogattak, mintegy 400-an lehettek. Akkor váltak agresszívekké, amikor a csendőrök közölték velük, hogy 16 órakor fel kell szállniuk a Nemzeti Arénába induló autóbuszokba.

A magyar drukkerek ezt nem vették tudomásul, és nem a buszok felé, hanem ellentétes irányba indultak el, azonban egy csendőrkordonba ütköztek. Ekkor elszabadult a pokol. „Székekkel, hamuzókkal, poharakkal dobálóztak. Egy megtermettebbnek sikerült egyedül felemelni és egy csendőrhöz vágni egy asztalt” – mesélte az egyik terasz pincérnője a Mediafaxnak.

A rombolás nyomait az alkalmazottaknak péntek délutánra nagyjából sikerült eltűntetniük, ám a Smârdan utca kövezetén szombat reggel még vérnyomok látszottak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?