Ő a bukaresti tűzvész hatvanadik áldozata

Hatvanra emelkedett vasárnap a bukaresti tűzvész halálos áldozatainak a száma. A Romániában ápolt sérültek közül 10-nek az állapota válságos.

FRISSÍTÉS 15: A Colectiv-tragédia leújabb áldozata egy 19 éves fiatalember, aki vasárnap reggel hunyt el a bécsi klinikán.Orvosi források szerint a tinédzsert Alexandru Hogeának hívták, és sinaiai származású volt. November 7-én szállították el a Bukaresti Egyetemi Kórházból. Eredetileg Brüsszelbe kellett volna megérkeznie, de az utolsó pillanatban a bécsi AKH klinikára került.

FRISSÍTÉS 14: Szombaton reggel ötvenkilencre emelkedett a bukaresti tűzvész áldozatainak a száma. A 22 éves Alexandru Mihai Iancu a fővárosi Sfântul Ioan kórházban hunyt el.

A Colectiv klubban történt tragédiának jelenleg még 43 sérültjét kezelik hazai vagy külföldi kórházban, 10 állapota kritikus vagy nagyon súlyos.

FRISSÍTÉS13: Meghalt pénteken a tűzvész egyik, Németországban ápolt sérültje, egy fiatal nő – közölte a Realitatea TV. A halálos áldozatok száma 58-ra emelkedett.

FRISSÍTÉS12: Csütörtök délután 57-re emelkedett a halálos áldozatok száma. Egy sebesült nő halt meg a bukaresti Égéssebészeti Kórházban. Ugyancsak csütörtökön hazaszállították a tűzeset öt, külföldi kórházakban elhunyt áldozatát is.

FRRISSÍTÉS11: Meghalt hétfő reggel az egyik bukaresti kórházban a tűzvész egyik sértültje. A fiatal nő a tragédia 56-ik halálos áldozata.

FRISSÍTÉS10: Meghalt pénteken az egyik sérült. A fiatal nőt egy németországi kórházban ápolták – számolt be a Digi24 televízió. Ő a bukaresti tűzvész ötvenötödik halálos áldozata.

FRISSÍTÉS9: Meghalt a fővárosi Bagdasar Arseni kórházban ápolt egyik sebesült – számolt be a Digi24. Ezzel 54-re emelkedett a halálos áldozatok száma. A szám a kétszerese a tűzvészben a helyszínen elhunyt személyek számának.

FRISSÍTÉS8: Két sebesült meghalt csütörtökre virradóra a Floreasca Kórházban ápoltak közül. Testfelületük hatvan százaléka égett meg, de állapotukat súlyosbították a tűzvész alatt belélegezett mérges gázak. A halálos áldozatok száma elérte az 53-at.

FRISSÍTÉS7: Meghalt szerdán este annak a zenekarnak a basszusgitárosa, amelynek koncertje közben kitört az eddig 50 ember halálát okozó tűzvész. Alexandru Pascu az 51-ik halálos áldozat. A  Goodbye To Gravity metálzenekarnak már csak a frontembere van életben.

FRISSÍTÉS6: Szerda reggel egy brit kórházban vesztette el életét az egyik sérült. A fiatalember az 50-ik áldozat.

FRISSÍTÉS5: Meghalt kedd este egy liverpooli kórházban a bukaresti tűzvész egyik sérültje. A fiatal nő a 49-ik halálos áldozat. A külföldön ápolt sérültek közül eddig heten vesztették életüket: hárman Hollandiában, hárman Nagy-Britanniában, egy személy pedig Izraelben – számoltak be a hírtelevíziók.

FRISSÍTÉS4: Kedd reggel meghalt Angliában a tűzvész egyik sérültje. A fiatalembert egy birminghami kórházban ápolták – számolt be a Digi24 televízió.

FRISSÍTÉS3: Hétfő este meghalt a bukaresti Égéssebészeti Kórházban ápolt egyik sérült – nyilatkozta az Agerpresnek az egészségügyi intézmény szóvivője, Adrian Stănculea. A tíz nappal ezelőtti tűzvész halálos áldozatainak a száma így 47-re emelkedett.

FRISSÍTÉS2: Hétfőn délelőtt elhunyt a tűzvész egyik, Izraelben kezelt sérültje. A Digi24 televízió információi szerint Teodora Maftei, a România liberă munkatársa a tragédia 46-ik halálos áldozata. A Tel-Avivban elhunyt fotóriporter utolsó egyéni kiállítását távollétében nyitották meg barátai Bukarestben három nappal a tűzvész után; az intenzív osztályon fekvő alkotó helyett édesanyja vett részt a napokkal korábban meghirdetett tárlatnyitón.

FRISSÍTÉS1: Vasárnap este elhunyt annak a zenekarnak a dobosa, amelynek koncertje közben tűz ütött ki a bukaresti Colectiv Clubban. Bogdan Enachét vasárnap délután Svájcba akarták szállítani, ám a repülőn megállt a szíve. Újraélesztése nem sikerült. Az együttes két gitárosa a tűzvészben vesztette életét.

Vasárnap reggel további két sebesült, egy 26 éves bukaresti nő és egy török állampolgárságú férfi szervezete adta fel a küzdelmet, mindkettejüket a Floreasca kórházban ápolták. Később, délelőtt egy másik férfi hunyt el a a fővárosi Bagdasar Arseni Kórházban. Mint ismert, szombaton további kilenc sérült halt bele sérüléseibe. A hét végén több sérültet külföldi kórházak vettek át.

A külföldi gyógykezelés lehetőségét az érintett családok eddig összesen 35 súlyos sérült esetében vették igénybe, akiket a román légierő és a NATO különleges kórházgépei szállítottak Belgiumba, Hollandiába, Ausztriába, Izraelbe, Németországba, Nagy-Britanniába és Norvégiába. A külföldre irányítottak közül négyen útközben vagy a külföldi kórházakban életüket veszítették.Hétfő reggel a bukaresti Colectiv klubban történt tragédia 83 sérültjét ápolták továbbra is romániai kórházakban: közülük 15-nek az állapota válságos, haté súlyos.

Nem csak égési sebek okozzák halálukat

Mint megírtuk, a  tűzvészben megsérült személyek kezelését megnehezíti, hogy az orvosoknak nem csak égési sebeket kell gyógyítaniuk; a páciensek szervezetét alattomos módon rombolják az égő klubban belélegzett kémiai anyagok. Erről a fővárosi Grigore Alexandrescu Kórház menedzsere számolt be szombaton.

Dan Enescu elmondta, naponta jelentkeznek légzési panaszokkal az egészségügyi intézményben olyan fiatalok, akik csak felületes égési sebeket szereztek a tűzvészben. Beszámolója szerint volt olyan páciens is, akit a tragédia után kórházba szállították, leültették egy ágyra, és látszólag semmi baja nem volt, ám egyszer csak összeesett és meghalt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?