Bűnvádi eljárás indult Cristian Popescu Piedone ellen is

Bűnvádi eljárást indítottak pénteken a korrupcióellenes ügyészség Cristian Popescu Piedone ellen. A főváros volt negyedik kerületi polgármesterét hivatali visszaéléssel gyanúsítják. FRISSÍTÉS: Cristian Popescu Piedonét őrizetbe vették az ügyészek.

Mint ismert, Bukarest negyedik kerületi önkormányzata bocsátotta ki a annak a szórakozóhelynek a működési engedélyét, amelyben egy hete a 32 halálos áldozatot követelő tűzvész történt. Az ügyészek szerint a Colectiv klub engedélyeztetésekor a polgármester megszegte a törvényt.

A jogszabályok szerint a 200 négyzetméternél nagyobb szórakozóhelyeknek tűzvédelmi engedélyt is kell kérniük a készenléti felügyelőségtől. A klubnak nem volt ilyen engedélye, a polgármester mégis jóváhagyta a működését. Ezáltal a szórakozóhely jogtalanul 62 ezer lej jövedelemre tett szert – olvasható a DNA közleményében.

Az ügyészek pénteken kihallgatták a politikust és két városházi beosztottját. Ugyanakkor kikérték a bukaresti készenléti felügyelőségtől a legutóbbi időkben végrehajtott ellenőrzéseik nyilvántartását.

Bukarest negyedik kerületi polgármestere szerdán mondott le. Cristian Popescu Piedone távozását megközelítőleg 25 ezer tüntető követelte a 32 halálos áldozatot követelő bukaresti tragédiát követően.

Ismert, hogy a tragédiának eddig három gyanúsítja volt: a klub tulajdonosai. A három férfit szintén kihallgatta pénteken a DNA. Az ellenük szóló vádakról itt olvashat részleteket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?