Lemondott Bukarest negyedik kerületének polgármestere is

Lemondott Bukarest negyedik kerületi polgármesteri tisztségéről Cristian Popescu Piedone, akinek távozását megközelítőleg 25 ezer tüntető követelte a 32 halálos áldozatot követelő bukaresti tragédiát követően.

A kerületi polgármester azt követően jelentette be távozását, hogy az egy órával korábban Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke bejelentette a miniszterelnök lemondását. Dragnea ekkor úgy fogalmazott: a bukaresti tragédiáért sem Gabriel Oprea belügyminiszter, sem pedig Cristian Popescu Piedone nem hajlandó felelősséget vállalni, ezért maga Victor Ponta távozik a kormány éléről.

A kedd esti tüntetésen elhangzottak szerint Gabriel Oprea belügyminiszter és Victor Ponta kormányfő mellett Cristian Popescu Piedonénak távoznia kell tisztségéből, mert felelős az eddig 32 halálos áldozattal és 136 sérüléssel járó tűzvész miatt bekövetkeztéért. A kerületi polgármesternek felróják, hogy engedélyezte, és egy éven át sosem ellenőrizte a tűzvédelmi előírásokat kijátszó klub működését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?