FRISSÍTVE - Egy konstancai orvos a koronavírus 508-ik áldozata Romániában

Kilenc újabb koronavírus-fertőzéshez kapcsolható halálesetet jelentett szerda reggel a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS), így 507-re emelkedett a halálos áldozatok száma Romániában. A Maros megyei gócpontnak számító Nyárádkarácsonyfalva 32 éves lakója is meghalt. FRISSÍTÉS: Elhunyt egy konstancai orvos is.

Meghalt egy 73, illetve egy 78 éves bukaresti nő, egy 81 éves férfi a galaci öregek otthonából, egy 65 éves férfi és egy 83 éves nő Temes megyéből, egy 32 éves nő a Maros megyei Nyárádkarácsonyfalváról, egy 66 éves Hunyad megyei nő, egy 70 éves Fehér megyei nő és egy 59 éves Botoșani megyei férfi. Az elhunytak mindannyian szenvedtek krónikus betegségekben is.

A nyárádkarácsonyfalvi nő túlsúlyos volt. A Nyárád-menti községben korábban többen is életüket vesztették a koronavírus szövődményeiben, a település gócpontnak számít, közel 100 igazolt koronavírusos esetet tartanak itt nyilván.

FRISSÍTÉS: A Stratégiai Kommunikációs Csoport szerda déli közlése szerint elhunyt egy konctancai orvos is, és ezzel 508-ra nőtt az áldozatok száma. A 62 éves férfi a Konstancai Megyei Sürgősségi Kórházban dolgozott belgyógyászként április 6-ig, amikor felmondott. Másnap jelentkeztek rajta a fertőzés tünetei, 8-án a helyi járványkórházba utalták. Állapota rosszabodott, és áprililis 11-én a bukaresti Matei Bals Intézetbe szállították. A fővárosi kórházban halt meg 21-én.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.
(Címlapfotó: Agerpres)
 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?