Koronavírusos gócpont lehet egy Maros megyei község

Hivatalosan is megerősítette szerdán a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság azt a sajtóértesülést, miszerint Nyárádkarácsonyfalva lassan koronavírus-gócpontnak számít.

A Nyárád-menti községben április 14-ig 76 személy biológiai mintáiban mutatták ki az új koronavírust, 224-en pedig közvetlenül kapcsolatba kerültek a fertőzött páciensekkel, ezért lakhelyükön, hatósági felügyelet mellett különítették el őket, köztük a település polgármesterét, valamint az önkormányzat féltucatnyi alkalmazottját.

A kór 7 emberéletet követelt Nyárádkarácsonyfalván, ahol március 24-én jegyezték az első esetet. Az azóta eltelt időszakban a közegészségügyi igazgatóság átfogó epidemiológiai ankétot folytatott, és elszigetelte a fertőzöttekkel érintkező személyeket. A Maszolhoz eljuttatott tájékoztatás szerint népes családokról van szó, ezért a település egészét nem vonták vesztegzár alá, a településen áthaladó gépkocsikat azonban kivétel nélkül ellenőrzik.

Maros megyében a prefektusi hivatal szerdai tájékoztatása szerin 243 koronavírusos esetet tartanak nyilván, 58 személyt pedig fertőzés gyanújával vizsgálnak. 16-an életüket vesztették a kór szövődményeiben. 21 pácienst gyógyultnak nyilvánítottak, és kiengedtek a kórházból. 412 személy van intézményes karanténban, 3036 személyt otthonaikban különítettek el a hatóságok, és megfigyelés alatt tartanak, 13 439 személy pedig önkéntes karanténba vonult.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Címlapkép: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?