Koronavírus Hargita megyében: fertőzött volt az elhunyt férfi

Utólag kimutatták a koronavírust a szerdán elhunyt etédi férfi szervezetében – közölte szombaton a Hargita megyei prefektúra.

Mint korábban írtuk, az elhunyt férfi fia március 26-án tért haza Franciaországból. Fertőzésére az apja szerda esti halála után derült fény. A beteget a székelyudvarhelyi városi kórház fertőző betegségek osztályára szállították, jelenleg orvosi felügyelet alatt van.

Az apja halálát szívbántalmak okozták, de utólag mintát vettek a tüdejéből, és elvégezték a koronavírus-tesztet. Szombaton érkeztek meg Bukarestből az eredmények, amelyek szerint a férfi a halála pillanatában fertőzött volt.

A prefektúra közölte: jelenleg nem csak az érintett etédi család öt tagja van házi karanténban, hanem további 40 személy, akikkel korábban érintkeztek. Velük együtt összesen 1672 személy van otthoni elkülönítésben Hargita megyében.

A prefektúra közlése szerint intézményes karanténban jelenleg 193-an tartózkodnak, 21 személynek pedig szombaton véget ért az otthoni elkülönítése. A járvány terjedése óta összesen 2 213 személynek járt le a 14 napos házi karanténja.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?