Díszpolgárrá avatják az Arad megyei Simonyifalván Zsóri Dánielt

December 22-én ünnepélyes keretek között adják át Zsóri Dánielnek, a MOL Fehérvár FC Puskás-díjas labdarúgójának a tőzmiskei önkormányzat által odaítélt díszpolgári címet – tájékoztatott Haász Tibor községi polgármester.

Az előző idény legszebb góljáért járó Puskás-díjat az idén februárban – még a Debreceni VSC játékosaként – a Ferencváros ellen az utolsó percben ollózva szerzett győztes találatával érdemelte ki a mindössze 19 éves futballista, akinek az volt élete első felnőtt NB I-es meccse.

A legendás Puskás Ferencről elnevezett kitüntetés tízéves történetében a simonyifalvi illetőségű játékos az első magyar, aki kiérdemelte, és a milánói Scalában tartott díjátadón többek között a Barcelona klasszisát, Lionel Messit is megelőzte.

A díjazott gól:

Zsóri Dániel az Arad megyei Simonyifalván cseperedett fel – csak azért nem szülőfaluja a Körös-közben található település, mert édesanyja a nagyváradi szülészeten hozta a világra –, majd negyedik osztályos kora óta a békéscsabai és debreceni futballakadémiákon nevelkedett; idén szerződött a székesfehérvári csapathoz.

A szeptember 23-i Puskás-díjátadó után Haász Tibor tőzmiskei polgármester – oda tartozik közigazgatásilag a magyar többségű Simonyifalva – elmondta, hogy díszpolgári címet akarnak adományozni az ifjú tehetségnek. A képviselőtestület már megszavazta a határozattervezetet, úgyhogy csak azt várták, hogy Zsóri Dánielnek ideje legyen hazalátogatni (szülei és rokonai is Simonyifalván élnek). A kitüntetést december 22-én, a karácsony előtti vasárnap 15 órától a simonyifalvi kultúrotthonban rendezett ünnepségen adják át a labdarúgónak.

(Nyitókép: Zsóri Dániel a Puskás-díj átvétele után | Fotó: fifa.com)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

banner_X7Nd4jXU_Maszol-970x250.gif
banner_IeXAwzKh_Maszol-300x250.gif

Kimaradt?