BRÉKING - Zsóri Dániel nyerte a Puskás-díjat

Az Arad megyei Simonyifalván nevelkedett Zsóri Dániel nyerte meg hétfőn este a milániói Scalában tartott FIFA-gálán az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat.

A 18 éves futballista - aki időközben a MOL Fehérvár FC-hez igazolt - a Debrecen színeiben február 16-án, a Ferencváros elleni hazai bajnoki találkozón a 81. percben csereként állt be élete első NB I-es mérkőzésére, majd a 93. percben, 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet. 

Mutatjuk a gólt is.

A Puskás-díj a gála első elismeréseként került terítékre, a végső döntést meghozó zsűrit - korábban a szurkolók szavazata döntött - öt-öt legendás férfi és női futballista alkotta: a férfiak között két korábbi aranylabdás, a brazil Ronaldo, valamint az angol Michael Owen szerepelt, valamint ott volt minden idők legeredményesebb vb-góllövője, a német Miroslav Klose, az olasz tankcsatár Christian Vieri, valamint a korábban bombagóljairól is ismert védekező középpályása, az elefántcsontparti Yaya Touré. A nőket a norvég Ann Kristin Aarones, az amerikai Brandi Chastain, a kínai Han Tüan, a skót Julie Fleeting és az olasz Patrizia Panico képviselte.

Zsóri Dániel a kolumbiai Juan Fernando Quinterót (River Plate) és az ötszörös aranylabdás argentin Lionel Messit (FC Barcelona) utasította maga mögé. A díjat Michael Essien, a Chelsea és a Real Madrid korábbi középpályása adta át, miközben a kamera az arcára fagyott mosollyal ülő, ötödik jelölése után is "hoppon" maradt Messit mutatta.

A MOL Fehérvár FC játékosa a színpadon elmondta, óriási megtiszteltetés, hogy a legnagyobb magyar játékosról elnevezett díjat első magyarként nyerhette el.

Kapcsolódók

Kimaradt?