Liga 1: a Kolozsvári CFR kiütötte a Medgyesi Gaz Metant az erdélyi rangadón

Meglepően sima győzelmet aratott a Kolozsvári CFR a Medgyesi Gaz Metan fölött a labdarúgó Liga 1 tizenegyedik fordulójának erdélyi rangadóján: a vasutasok egy „hármassal” küldték haza a tabella 4. helyén álló a gázosokat és ezzel megszilárdították vezető pozíciójukat a dobogó első fokán.

Utoljára több mint öt évvel ezelőtt tudta hazai pályán két vállra fektetni a Kolozsvári CFR a Medgyesi Gaz Metant, így a vasárnap esti találkozóra kilátogató mintegy 2 ezer néző joggal tartott a szomszédos Szeben megyei csapattól. Nem beszélve arról, hogy a medgyesiek idén nagyon jól kezdték a bajnokságot (10 forduló után 18 ponttal a tabella 4. helyén állnak) és kispadjukon az az Edward Iordănescu ül, aki rövid ideig ugyan, de a tavalyi szezonban a Fellegváron is megfordult. A hátsó ajtón elküldött Edi bizonyítási vágytól hajtva tért vissza a Constantin Rădulescu stadionba és a vasutas játékosok zömének erősségeivel és gyengeségeivel is tisztában van.

Emiatt aztán nem csodálkozott senki azon, hogy a Gaz Metan rendkívül bátran állt bele ebbe a párharcba, a márkőzés elején a középpályája uralta a területet. Ennek ellenére szünetre egnyugtató 2-0-s előnnyel mehetett a CFR, miután két belső védője - Vinícius és Boli - gólra tudta váltani a Deactól kapott gólpasszt. A végeredmény az 57. percben állt be, amikor a sérülés miatt már a 41. percben cserét kérő Traoré helyre feljövő Billel Omrani tizenegyedik szezonális gólját is meglőtte. Sajnos pár perccel a gólja után ő is lesérült és cserét kért, ami különösen aggasztó a vasutasok számára, hiszen a kirobbanó formában játszó francia játékára mindenképpen számítana Dan Petrescu csütörtökön este 10 órai kezdettel a glasgow-i Celtic Parkban, ahol az Európa-liga második fordulójában a skót bajnok ellen lép pályára a CFR.  

Mint korábban írtuk, a vasutasok az első fordulóban szenzációs 2-1-es győzelmet arattak a Lazio Róma ellen és vezetik az E-csoport tabelláját. A Celticet revansvágy is fűti, ugyanis - mint írtuk - az 1-1-es kolozsvári döntetlen után saját stadionjukban kaptak ki a CFR-tól 4-3-ra a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. 

Hétfőre két mérkőzés maradt a Liga 1 tizenegyedik fordulójából, a Sepsi OSK idegenben, a Poli Iasi vendégeként játszik délután 6 órai kezdettel, este pedig az etap rangadóján a harmadik helyezett CSU Craiova a dobogó második fokán álló FC Viitorult fogadja.    

Labdarúgó Liga 1, a 11 forduló eredményei
Dinamo-FC Voluntari 2-1
Nagyszebeni FC Hermannstadt-FC Botosani 0-1
Chindia Targoviste-Astra Giurgiu 1-0
Academica Clinceni-FCSB 0-3
Kolozsvári CFR-Medgyesi Gaz Metan 3-0
Poli Iasi-Sepsi OSK (hétfő, 18.00)
CSU Craiova-FC Viitorul (hétfő, 20.30)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?