Olaszverés a Fellegváron, óriási skalpot gyűjtött a Kolozsvári CFR

Óriási skalpot gyűjtött a Kolozsvári CFR az Európa-liga csoportkörének első fordulójában, a vasutasok a fellegvári Constantin Radulescu stadionban 2-1-re legyőzték az SS Laziót.

Mivel a csoport másik mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott a Rennes és a Celtic Glasgow, a CFR egy forduló után vezeti a tabellát.

A mérkőzést sokkal jobban kezdték a vendégek, az első félidőben fölényes labdabirtoklásuk (62 százalék) mellett a kapuralövések tekintetében (9-2) is a hazaiak fölé nőttek. Ilyen körülmények között nem meglepően a vezetést is ők szerezték meg a 25. percben a Berisha beadására berobbanó Bastos elemi erővel lőtte ki a CFR kapuját.

A gól után a CFR egy kicsit többet birtokolta a labdát, a 41. percben az egyelítést Deac mesterien elvégzett büntetőjéből szerezte meg.

Szünetre döntetlennel vonultak a csapatok, a második elején Dan Petrescu a mérkőzés további sorsát meghatározó cserét hajtott végre, Traoré helyére felhozta Bilel Omranit, aki új lendületet hozott a CFR támadójátékába.

A francia csatár folyamatosan nyomás alatt tartotta a Lazio védelmét, a 75. percben Paun indította Omranit, aki előbb lőtt egy óriási felső lécet majd a kipattanót fejjel ismét kapura küldte. A labda a kapufáról becsorgott Strakosha kapujába, a CFR pedig ezzel megfordította a mérkőzés állását.

A hátramaradó negyedórában a vasutasok sikeresen ölték az időt, a Lazio már nem tudott egyenlíteni, a kolozsvári nézők pedig egy újabb történelminek nevezhető győzelemnek tombolhattak.

Európa-Liga, E-csoport
Kolozsvári CFR –SS Lazio 2-1 (Deac – 11-esből, Omrani ill. Bastos)
Constantin Radulescu stadion, 11 ezer néző
Kolozsvári CFR: Arlauskis – Camora, Cestor, Boli, Burca, Peteleu – Paun, Djokovics, Bordeianu – Deac – Traore
SS Lazio: Strakosha – Vavro, Acerbi, Bastos – Lazzari, Milinkovics-Szavics, Lucas Leiva, Berisha, Jony – Correa, Caicedo

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?