Kovács Mihály Levente került a marosvásárhelyi RMDSZ élére

A szeptember 27-re tervezett önkormányzati választásokat megelőző időszak első napja ráncfelvarrást hozott az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetében: Kovács Mihály Leventét, a szövetség Maros megyei szervezetének ügyvezető elnökét bízta meg a Területi Állandó Tanács a városi szervezet ideiglenes vezetésével. A megbízott elnök hatásköre behatárolt, és 6 hónapon belül, az önkormányzati választásokat követően a járványügyi helyzetre való tekintettel megszervezi és lebonyolítja a Marosvásárhelyi RMDSZ-ben az általános tisztújítást.

Kovács kinevezésére azt követően volt szükség, hogy mind Vass Levente, a városi szervezet elnöke, mind pedig annak helyettese, vagyis a választmány elnöki tisztségét ellátó Kozma Mónika, lemondott tisztségéről. Péter Ferenc, a Maros megyei RMDSZ elnöke közölte, a Területi Állandó Tanács az RMDSZ országos ügyvezető elnökségével konzultálva hozta meg a mai döntést. „A városi szervezet körzetei, ügyvezető elnöksége és választmánya is folytatják tevékenységüket. Ma mindenkinek csak a kampányra kell koncentrálnia, egy feladat van, megnyerni mind Marosvásárhelyen, mind a megyében a választásokat” – mondta Péter Ferenc. 

A városi szervezet új vezetője hangsúlyozta, hogy megbízatása ideiglenes. „A munkát a városi szervezettel közösen kell továbbvinnünk, ez nem egy egyszemélyes feladat. Minden városi RMDSZ-tagra, tisztségviselőre számítok, hiszen ez mindannyiunk közös harca. Rövid időn belül összehívom a városi szervezet testületi vezetőit, hogy megbeszéljük a soron következő időszak feladatait” – mondta Kovács Mihály Levente. 

Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy jelenleg az a legfontosabb, hogy ne egymással harcoljanak, hanem politikai ellenfeleinkkel, a polgármesteri szék elnyerésének jelentősége ugyanis túlmutat Marosvásárhelyen. „Az ellenfelet ne házon belül, hanem házon kívül keressük. Célegyenesben vagyunk, talán az utolsó esélyünk arra, hogy Marosvásárhelyen valódi változást, rendszerváltást érjünk el. Soós Zoltánnal meg tudjuk nyerni a választásokat, azonban ehhez arra van szükség, hogy a kampány idejére tegyük félre a sértődéseket” – fogalmazott Kovács Mihály Levente.

Kijelentésével az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete körüli, évek óta zajló feszültségre utal, amelynek legutóbb az önkormányzati lista összeállításakor csúcsosodott. Akkor a helyi RMDSZ-szervezet egykori elnöke, Vass Levente embereit rostálta ki a megyei szervezet a tanácsosjelöltek listájáról, köztük Kali Istvánt, a helyi szervezet ideiglenes ügyvezető elnökét. 

A marosvásárhelyi RMDSZ ráncfelvarrása egyébként igencsak időszerű volt, mert bár a helyi szervezet egy teljesen új tanácsosi listával vág neki az önkormányzati választásoknak, a körzetek mozgósítása nélkül nem biztos, hogy szállítani tudják a többségi tanácsosi helyek megszerzéséhez szükséges szavazatszámot.

(Címlapfotón Soós Zoltán és Kovács Mihály Levente | Forrás: Kovács Mihály Levente hivatalos Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?