Karlendítős fotó: az EMNP ifjúsági szervezetének szólt vissza a MIÉRT

A Magyar Ifjúsági Értekezlet is reagált az Erdélyi Magyar Néppárt Facebook-oldalán megjelent, majd letörölt karlendítős fotóra: szerintük a fiataloknak nem ez kellene hogy legyen a minta.

„Új Momentumhoz érkeztünk” – kezdi üzenetét a MIÉRT, majd egy sor kérdést tesznek fel arról, hogy mi kellene hogy legyen a fiataloknak a minta. Szerintük nem a „középiskolások szivatása”, a „neonáci gondolatok”, a „gyengék és elnyomottak üldözése”, a „kisebbségek kiirtása”, vagy a „mentegetés, eltusolás és gyűlölet”. Bejegyzésükkel arra az esetre utalnak, hogy a Minta elnöksége bírálta a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségét (MAKOSZ) amiatt, hogy egyik rendezvényükre Fekete-Győr András magyarországi politikust, a Momentum Mozgalom elnökét hívták meg.

 

Hétfőn ugyanakkor az RMDSZ szóvivője, Hegedüs Csilla közleményben lemondásra szólította fel Csomortányi Istvánt, akinek – szerinte – az összes hasonló elveket valló párttársával együtt távoznia kell a közéletből.

Mint beszámoltunk róla, az EMNP szombati tisztújító-megerősítő kongresszusának másnapján jelent meg a néppárt Kolozs megyei szervezetének Facebook-oldalán egy kép, amelyen Csomortányi István – jóval fiatalabb korában – többedmagával náci karlendítés közben pózol, egyikük pedig egy baseball ütőt emel a magasba.

Csomortányi azt mondta a Maszolnak, hogy a fotó hamisítvány, sosem tett ilyet, és lejárató kampányt, provokációt vélt felfedezni az ügy mögött. Azonban az időközben eltávolított bejegyzéshez egy hozzászóló beírt egy internetes elérhetőséget egy képsorozatról, amin a társaság tagjai láthatók egy kirándulás közben, és félreérthetetlenül „gyakorolják” a hírhedt náci karlendítést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?