Megfenyegették a székelyudvarhelyi tüntetés szervezőit

Privát üzenetben fenyegetik a székelyudvarhelyi alvilág figurái azokat, akik vasárnap az utcára vonulva kívánnak szolidarizálni a helyi Mokka nevű szórakozóhelyen egy hete megvert Szőke László újságíróval – olvasható a szolidaritási tüntetés Facebook-oldalán.

„Arra kérek mindenkit, akiket megfenyegetett Béla, vagy bárki az ő köreiből, hogy jelezzék a székelyudvarhelyi médiának, újságíróknak. Mindenki annak, akit a legjobban ismer, akiben megbízik” – írta szombaton az egyik szervező Boldizsár (Cinciri) Bélára utalva, aki maga is aktív részese volt a múlt szombati lövöldözős incidensnek.

Mint ismert, az Udvarhelyi Híradó főszerkesztője Szígyártó Szabolcsra lőtt rá többször önvédelmi fegyverével, de Cinciri Bélát is megsebesítette. Előbbi több napos kórházi kezelésre szorult. Ezen a héten mindkét férfi sokszor fenyegető hangnemű, trágár üzeneteket írt a Facebook-oldalára, amelyek címzettje elsősorban az újságíró volt. „Most is banom h nemszurtam beled parat” – posztolta ki Cinciri Béla csütörtökön. Ugyanaznap a tüntetés egyik szervezőjét is megfenyegette:

Szombat délutánig kevesen, csak 62-en jelezték részvételüket a vasárnapi demonstráción. Nem tudni, hogy a lanyha érdeklődés az alvilágiak fenyegetőzéseivel, vagy azzal magyarázható, hogy időközben nyilvánosságra kerültek a Mokkában történtekről készült videófelvételek, s megszólalt a rendőrség is. Kiderült, hogy Szőke László ittasan lövöldözött a Mokkában, és a biztonsági kamerák által rögzítettek ellentmondanak annak, amit a Maszolnak nyilatkozott: „nem védekeztem, én nem verekedek”.

A vasárnapi tüntetés útvonala a szervezők közlése szerint: Bethlen negyedi park – Bujdosó (az alvilág kocsmája) – Rendőrség (a kórház felőli oldalon) – Kőkereszt tér (Ügyészség, Bíróság, Mokka) – Patkó (körüljárva, itt verték meg Pui-ék a fiatalokat) – Polgármesteri Hivatal (akik mindezt elnézik), illetve főtéri park (itt uralkodnak a verekedő nagylegények) – Városi Park (Dzsungel, a másik kritikus pont). „Legyen nálad fehér póló, illetve tartalékban egy tojás arra az esetre, ha feltűnnének a nehézfiúk” – írják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?