Elegük van a Cincirikből: vasárnap újra utcára vonulnak a székelyudvarhelyiek

„Elegünk van a Verszikből, Cincirikből, Szígyártókból és az őket futtató fehérgalléros bűnözőkből. Ha te is így gondolod, csatlakozz hozzánk” – olvasható abban a facebookos felhívásban, amely békés menetelésre szólítja fel Székelyudvarhely békeszerető polgárait Szőke László újságíró bántalmazása miatt.

A „székely anyaváros” lakó másodszor vonulnak utcára a közbiztonság védelmében. Tavaly novemberben több százan szolidarizáltak azzal a fiatalemberrel, akit megvertek a helyi alvilág ismert figurái. Az áldozatot, Lőrincz Andort a Pui klán tagjai bántalmazták. Az újabb demonstráció előzménye, hogy az Udvarhelyi Híradó főszerkesztőjét megverték a Mokka diszkójában. Szőke László az önvédelmi fegyverét is kénytelen volt használni (interjúnkat a történtekről itt olvashatja).

„Azt hittük, hogy a Lőrincz Andor és társa megverése kapcsán szervezett menetelésnek pozitív hozadékai lesznek és az illetékes intézmények, hatóságok levonják majd a következtetéseket. Nem így történt, újabb erőszakos bűncselekmény történt városunkban. Elegünk van a tehetetlen, korrupt rendőrökből, elegünk van a tehetetlen városvezetésből” – olvasható a felhívásban.

A menetelést január 31-én tartják, útvonalát január 30-án határozzák meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?