Gumilövedékes pisztollyal védekezett Szőke László, az UH főszerkesztője

Székelyudvarhelyen, a Mokka Kávéházban szombatra virradóra, hajnali 4 óra után szóváltásba keveredett Szigyártó Szabolcs és Szőke László újságíró. Szemtanúk szerint Szőkét a támadó többször is megütötte, az újságíró ezután használta törvényesen tartott önvédelmi fegyverét - írja az uh.ro. 

A néhány hónapja az Udvarhelyi Híradó főszerkesztőjeként dolgozó Szőke az elmúlt években többször írt blogján és újságcikkeiben a székelyudvarhelyi alvilágról, a támadó feltehetően ezt akarta megtorolni. A rendőrséget 4 óra 47 perckor értesítették az esetről.

A rendőrségi jelentés szerint az ütésektől a földre zuhanó Szőke László elővette gumilövedékes pisztolyát, és azzal többször rálőtt támadójára.Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő szerint a golyók Szigyártót a karján találták el, de a lövöldözésben két másik személy is megsérült. A botrány idején sokan tartózkodtak a szórakozóhelyen, közülük a 32 éves székelyudvarhelyi B. M. B.-t a vállán, a 19 éves csíkszeredai T. A.-t pedig a karján találta el egy-egy gumigolyó. Mind a négy sérült kórházi ellátásra szorult.

Szombaton délelőtt Facebookon Szőke László így számolt be a történtekről: "Most jöttem ki a rendőrségről. Nem tetszik a séróm Szígyártó Szabolcsnak (alias SJ) sem, tegnap éjszaka jól megpakolt a Mokkában. Kétszer is - többek nagy örömére. Az elsőnél semmi gond nem volt, egy verés belefér, a másodiknál viszont beleeresztettem a tárat, kórházban van, de nincs nagy baja, túléli. Mondtam, hogy ne b@szakodjatok velem, veréssel vagy mivel nem mentek semmire. Én is jól vagyok, egyik szemem enyhén(?) kék, s betört a fejem. Nagy előny, hogy a bal lábam nem működik rendesen, így hiába ugrált rajta SJ, nem fájt. Mindenben van valami jó wink emoticon... (Sajnos egy csíki fiatalt is megsebesített a kezén egy eltévedt golyó.)"

A rendőrség folytatja az eset kivizsgálását, az ügyet a székelyudvarhelyi ügyészségre továbbítják. Az újságíró ellen nem halálos fegyver használatának gyanújával indult eljárás, míg Szigyártó ellen ütlegelés gyanújával.

Szőke Lászlónak nem ez az első esete, amikor használta önvédelmi fegyverét, 2014 májusában a Bethlen-lakótelepen, lakása előtt támadtak rá, akkori támadóját a fülén sebesítette meg. Abból az esetből is rendőrségi ügy lett, az akkor elkobozott fegyverét 2015 végén adta vissza a rendőrség, miután megállapították, hogy jogosan használta, önvédelemből lőtt a pisztollyal.

A múlt hét végén a Madarasi Hargita egyik panziójában történt hasonló eset, akkor a panzió tulajdonosa rálőtt egy randalírozó vendégre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?