Az inkompetencia elleni összefogásra szólított fel Klaus Johannis

A korrupció és inkompetencia elleni összefogásra szólította fel polgártársait Klaus Johannis államfő vasárnap esti televíziós beszédében, a harminc emberéletet követelő, két nappal ezelőtti bukaresti tűzvész tanulságait levonva.

"Nem szabad többé eltűrnünk intézményeink hatékonyságának hiányát, inkompetenciáját, nem hagyhatjuk a korrupciót addig terjeszkedni, amíg öl" - mondta az elnök arra a médiában tényként kezelt feltételezésre utalva, hogy a tűzvédelmi szabályok szándékos kijátszása és a működési engedélyt kiadó polgármesteri hivatal hanyagsága vezetett a bukaresti szórakozóhelyen történt tragédiához.

Sunt momente când o națiune își dă măsura coeziunii, a solidarității și, până la urmă, a tăriei sale. Astăzi putem să arătăm cu toții că ne pasă și că suntem uniți.

Posted by Klaus Iohannis on Sunday, November 1, 2015

Johannis megköszönte és példaként állította az ország polgárai elé azt a kezdeményezőkészséget, szerepvállalást és emberséget, amiről a hívás nélkül segíteni siető orvosok és ápolók, az önkéntes munkára ajánlkozó egyetemisták százai, a vért adó bukarestiek ezrei tettek tanúbizonyságot. Felhívást intézett polgártársaihoz, hogy legyenek aktív és a közügyekben részt vevő tagjai a társadalomnak, és kérjék számon a hatóságoktól a közügyek felelősségteljes intézését.

Mint ismert, péntek este tűz ütött ki egy bukaresti belvárosi klubban, az ott szórakozó több száz ember azonban nem tudott idejében kimenekülni az egyetlen használható kijáraton: 26-an a helyszínen meghaltak, 150 embert égési sérülésekkel és füstmérgezéssel vittek kórházba, vasárnap estig pedig további négy ember halt bele sérüléseibe.

Kapcsolódók

Kimaradt?