Egy 26 éves nő a bukaresti tűzvész harmincadik halottja

Meghalt vasárnap délután a bukaresti Bagdasar-Arseni kórházban a péntek esti tűzvész egyik sérültje. A 26 éves nő a szerencsétlenség harmincadik halálos áldozata.

Raed Arafat belügyi államtitkár-helyettes szerint elképzelhető, hogy a halottak száma ötven fölé emelkedik, annyira súlyos a kórházban ápolt sérültek némelyikének állapota. Tájékoztatása szerint a tűzvész 90 sebesültjének túlélési esélyei minimálisak.

Arafat vasárnap elmondta, az ország egyik legismertebb égéssebészének, Ioan Lascăr professzornak a vezetésével orvosi bizottság alakul, amely hétfőtől felkeresi a bukaresti kórházakban ápolt valamennyi sebesültet és felméri az állapotukat.

Munkacsoportot alakított a kormány a tűzvész okozta válság kezelésére. A testületnek tagja több a miniszterelnök, több miniszter (Gabriel Oprea, Mircea Dușa, Nicolae Bănicioiu), a katonai kórház parancsnoka, Raed Arafat és két elismert égésszebész. Vasárnap délutáni ülésén a munkacsoport a helyzetet elemezve arra a következtetésre jutott, hogy a következő napokban a halottak száma megduplázódhat.

Az államtitkár-helyettes szavai szerint a betegek nagy részének nem csak a bőre, hanem a légútjai is megégtek, emellett a tűzvész során belélegezett mérges anyagok is súlyosbítják az állapotukat. Többeket közülük menekülő társaik tapostak össze. „Az égési sebek, a mérgező anyagok és a menekülő társaik okozta sérüléseik együttesen csökketni a túlélési esélyeiket” – magyarázta Arafat.

Mint ismert, péntek este 27-en vesztették életüket a Colectiv klubban. Összesen 180-an sebesültek meg, 147 személyt kellett kórházba utalni. Vasárnap délutánra a halálos áldozatok száma 30-ra emelkedett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?