Bukaresti tűzvész: 28-ra emelkedett a halálos áldozatok száma

Meghalt szombat éjszaka a pénteki bukaresti tűzvész egyik sebesültje a fővárosi az Égéssebészeti Kórházban – közölte vasárnap az intézmény szóvivője, dr. Florin Bica.

Ezzel 28-ra emelkedett a Colectiv nevű klubban bekövetkezett tragédia halálos áldozatainak a száma. Mint ismert, a tűzben 180-an sebesültek meg, közülük 147 személy szorul kórházi kezelésre. Utóbbiak közül 80-90-nek az állapota kritikus.

A Grigore Alexandrescu Gyermekkórházban öt kiskorút ápolnak, egyikük – egy 15 éves fiú – állapota kritikus, testfelületének 60 százaléka égett meg. Egy másik 15 éves, illetve egy 16 éves kamasz szintén nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, de nincsenek közvetlen életveszélyben – mondta a kórház szóvivője, Raluca Alexandru.

A bukaresti Elias Kórházban hét nagyon súlyos sérültek ápolnak. Mindegyikük állapota válságos. A kórház menedzsere, Doina Dimulescu elmondta, a kórházba tizenöt személyt utaltak be a tűzvész sérültjei közül, többjükön sebészeti beavatkozást hajtottak végre.

Az Egyetemi Kórházba 24 személyt utaltak be péntek este, kilencnek az állapota kritikus – közölték az intézmény vezetői.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?