Bukaresti tűzvész: a klubban koncertező együttes két tagja is meghalt

A bukaresti tűzvész 27 halálos áldozata közül 7-et nem sikerült még azonosítani. Egy kiskorú, egy 15 éves fiú is van közöttük – közölte szombat délután a törvényszéki orvostani intézet egyik orvosa.

A Mediafax úgy tudja, hogy a tűzvészben életét vesztette annak a metálzenekarnak a két gitárosa, amelyiknek a koncertje közben történt a tragédia. Az együttes neve Goodbye to Gravity, és a legújabb lemezének anyagát adták elő a Colective klubban.

A zenekar további három tagját súlyos égési sérülésekkel ápolják bukaresti kórházakban. A legsúlyosabb az állapota a Goodbye to Gravity szólistájának, Andrei Găluţnak, akit gépek lélegeztetnek.

Szemtanúk szerint a zenekar tagjai elsők között észlelték, hogy lángol a klub mennyezete. Nem estek pánikba, egyikük viccesen megjegyezte, hogy a tűz nem része a koncertjüket kísérő fényeffekteknek, másikuk pedig kért egy poroltót a szervezőktől.

Mint ismert, a tüzet a koncerten használt pirotechnikai eszközök okozták. Egy szikra lángra lobbantotta a hangszigetelő szivacsréteget, és pillanatokon belül égni kezdett az egész mennyezet. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?