RMDSZ: megalázó és felesleges a „megyecserés” dolgozatjavítás

Feleslegesnek tartja az RMDSZ oktatási főosztálya a miniszternek azt a rendeletét, amely szerint jövő héttől az írásbeli érettségi dolgozatokat a vizsga helyszínétől eltérő megyékben értékelik.

„Tipikusan balkáni megoldás, hogy a minisztérium az utolsó pillanatban nyögi ki magából ezt az ötletet, mellőz minden előzetes szakmai konzultációt. A pedagógustársadalmat megalázza, megbízhatatlan közösségnek bélyegzi meg, és nem bízik a saját megyei rendszerű – amúgy rossz – közigazgatásában sem” – nyilatkozta pénteken Magyari Tivadar oktatásért felelős ügyvezető alelnök.

Közölte: az RMDSZ azonnali megoldást kért az ötletgazdától a magyar diákok dolgozatának javítására. „Nehogy arra ébredjünk, hogy a Maros megyei magyar dolgozatokat Suceava megyébe kell vinni, a Hargita megyeieket pedig Bákóba. Mit irányoz elő a minisztérium ezekre az esetekre?” – fogalmazott Magyari.

Az ügyvezető alelnök emlékeztetett arra, hogy a minisztérium még mindig nem számolta fel a felemásan megvalósított iskolabusz-rendszer problémáit, nem oldotta meg a tanulók és pedagógusok ingázási költségeinek hatékonyabb és mindenre kiterjedő elszámolását, halogatja az iskolaközpontok által működtetett bentlakások támogatását.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?