Így vágják át az erdőradart Székelyföldön (VIDEÓ)

Könnyen kicselezhető az erdőradar, és gond nélkül lehet számla nélkül fűrészárut vásárolni - derül ki abból a kisfilmből, amelyet az Agent Green koordonátora, Gabriel Păun tett közzé a napokban. 

Az Agent Green aktivistái szerint ezt a tevékenységet az ország 25 megyéjében űzik, a román megyéken kívül Hargita, Kovászna megyében is. A megyék listája: Suceava, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Tulcea, Konstanca, Prahova, Ialomița, Buzău, Olt, Teleorman, Dolj, Argeș, Dâmbovița, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Iași, Kovászna, Hargita, Galac, Vrancea, Temes, Bihar, Hunyad. A lista Bukaresttel egészül ki.

Cum se fură codrul?

"Radarul pădurii" păcălit de mafia pădurilor și de superficialitatea unor polițiști.Cherestea fără factură înseamnă pădure tăiată ilegal!Sprijină Campania Agent Green, SHARE șisemnează petiția: https://www.agentgreen.ro/stop-taieri/LIKE pagina de Facebook AGENT GREENDISTRIBUIE acest film!DONEAZĂ: https://www.agentgreen.ro/agent-green-nu-tace-dar-face/Dacă trebuie să cumperi lemn atunci cere mereu factură.

Posted by Agent Green on 2015. április 15.

Gabriel Păun tájékoztatása szerint ott, ahol számla nélkül lehet fűrészáruhoz jutni, az erdőt illegálisan vágják ki. Az erdőradart úgy cselezik ki szerintük, hogy a kereskedők az egyéni kódot többször is felhasználják egy nap. A kód még akkor is használható, ha a rendőrség megállítja és megvizsgálja a rakományt, a rendőrség ugyanis nem jelölik be a dokumentumokban az ellenőrzéseket.

Az aktivisták arra panaszkodnak, hogy rendőrség nem végzi a dolgát, akkor sem lépnek, ha bejelentés történik, és tudják, a rakomány illegális.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?