Letartóztatták a motorost megkéselő kézdiszentléleki gyanúsítottat

Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték azt a 27 éves kézdiszentléleki férfit, aki a gyanú szerint megkéselte a múlt vasárnapi kézdiszentléleki baleset áldozatainak segíteni akaró motorost – tájékoztatott csütörtök este a Kovászna megyei rendőrség.

Nicoleta Marin szóvivő elmondta, a már korábban őrizetbe vett férfi ellen emberölési kísérlet vádjával indított eljárást az ügyészség. Az ügynek további három gyanúsítottja van, akik szabadlábon védekezhetnek. Őket szintén a jelenleg kórházban ápolt motoros bántalmazásával vádolják.

Mint korábban beszámoltunk róla, a vasárnap délutáni kézdiszentléleki balesetben egy 37 éves szovátai motoros vesztette életét azt követően, hogy megpróbált elkerülni egy az úttesten szabálytalanul átkelő 11 éves kislányt. Az esetnek azért is lett visszhangja, mert a megsérült kislány rokonsága megvert és megkéselt egy másik motorost, aki segítséget nyújtani állt meg a helyszínen.

Az az információ is megjelent, hogy az első motoros nem a baleset következtében vesztette életét, hanem meglincselték. A rendőrségi szóvivő szerint csak a vasárnap elhunyt fiatalember boncolási jegyzőkönyvéből vonhatnak majd le következtetéseket arra vonatkozóan, hogy lincselés történt-e vagy a balesetben vesztette életét a motoros. Hozzátette, a boncolási jegyzőkönyvet még nem kapták meg.

Kézdiszentléleken jelenleg robbanékony a hangulat, a községben élő romák egy része – köztük az elütött kislány hozzátartozói – elmenekültek a településről. Balogh Tibor polgármester a maszol.ro-nak csütörtökön azt mondta, elég egy szikra ahhoz, hogy az etnikai feszültségek ellenőrizhetetlenné váljanak.

A községben szerda délután mintegy kétezer ember emlékezett meg az elhunyt motorosra, köztük több száz motoros is. A rendezvény kisebb incidenssel ért véget. A résztvevők egy része nekirontott annak a portának, amelyen az elütött kislány hozzátartozói élnek. A csendőrségnek sikerült megfékeznie az indulatokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?