Hétszáz motoros gyászolta elhunyt társát Kézdiszentléleken

Mintegy kétezer ember, köztük hétszáz motoros gyűlt össze szerdán Kézdiszentléleken, hogy lerója kegyeletét egy vasárnap meghalt társuk előtt - tudta meg az MTI a Székely Hírmondó napilap helyszínen tartózkodó tudósítójától.

Mint korábban beszámoltunk róla, a vasárnap délutáni kézdiszentléleki balesetben egy 37 éves szovátai motoros vesztette életét azt követően, hogy megpróbált elkerülni egy az úttesten szabálytalanul átkelő 11 éves kislányt.

Az eset amiatt került a média figyelmének középpontjába, hogy a megsérült kislány rokonsága megvert és megkéselt egy másik motorost, aki segítséget nyújtani állt meg a helyszínen. Erdélyi internetes fórumokon az a – lapunk által is közölt, de hivatalosan meg nem erősített - információ is megjelent, hogy az első motoros nem a baleset következtében vesztette életét, hanem meglincselték.

Székelyhon portál szerint több mint kétszázan indultak útnak Csíkszeredából a tragédia helyszínére, hogy gyertyát gyújtsanak a 37 évesen elhunyt motoros emlékére. A szovátai és udvarhelyszéki motorosokhoz csatlakoztak a csíkiak, illetve a gyergyóiak is.

„Vannak még motorosok, és összetartanak

"Azért gyűltünk össze, hogy megmutassuk a cigánysornak: vannak még motorosok, és összetartanak" - jelentette ki a szerdai szolidaritási megmozdulás után Kiss Levente, a Free Frog's Riders nevű kézdivásárhelyi motoros klub elnöke. Hozzátette, szemtanúk vallomásából tudják, hogy motoros társuk élt a baleset után, és gyilkosság áldozata lett.

A csendőrség és a rendőrség szerdán nagy erőkkel biztosította, hogy ne alakuljon ki konfliktus a gyertyás megemlékezők és a kézdiszentléleki roma negyed lakói között.

https://www.youtube.com/watch?v=UkCqnCSI9i4

Nem volt rendbontás

Nicoleta Marin, a Kovászna megyei rendőrkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, a megmozdulás rendbontás nélkül végződött. A szóvivő nem kívánt véleményt nyilvánítani abban a kérdésben, hogy van-e etnikai jellege a konfliktusnak. Hozzátette, efféle konfliktusok rendkívül ritkán alakulnak ki Kovászna megyében.

 A rendőrségi szóvivő azt is elmondta, csak a vasárnap elhunyt fiatalember boncolási jegyzőkönyvéből vonhatnak majd le következtetéseket arra vonatkozóan, hogy lincselés történt-e vagy a balesetben vesztette életét a motoros. Hozzátette, a boncolási jegyzőkönyvet még nem kapták meg.

A Kovászna megyei rendőrkapitányság szerdán közleményben tudatta, hogy előállított négy, 25 és 52 év közötti kézdiszentléleki férfit, akiket gyilkossági kísérlettel gyanúsítanak. A vasárnapi események három áldozata van jelenleg kórházban. Az elütött kislány, az elhunyt motoros útitársa - egy nő és a megkéselt motoros. Egyikük állapota sem életveszélyes.

 

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?