Felszámolták Ninja Misi háromszéki bűnbandáját

Emberkereskedelemmel és prostitúcióval foglalkozó háromszéki bűnbandát számolt fel a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT).

Az ügyészség közleménye szerint bűnvádi eljárás indult a Kovászna megyei alvilág ismert figurája, a sajtóban korábban Gergik Mihályként emlegetett Gheorghică Mihály, közismertebb nevén „Ninja Misi” által vezetett hatfős bűnözői csoport tagjai ellen, akik több lányt, köztük egy kiskorút is Görögországba vittek, ahol prostitúcióra kényszerítették őket. 

A 36 éves sepsiszentgyörgyi Ninja Misit már korábban letartóztatták. Mellette őrizetbe vették 33 éves, sepsiszentgyörgyi Silviu Gavriliţát és szabadlábon vizsgálják a 28 éves, sepsiszentgyörgyi Nistor Gabriellát és a 26 éves Nistor Zsuzsannát, az 53 éves, sepsiszentgyörgyi Bogdan Mariát és a 33 éves magyarországi Darab Sándort.

A DIICOT szerint az emberkereskedelemmel és prostitúcióval foglalkozó csoportosulás 2010 és 2012 között tevékenykedett, lányokat toboroztak, majd Görögországba szállították ahol vagy kihasználva valamilyen gyengeségüket vagy szóbeli és fizikai bántalmazással prostitúcióra kényszerítették őket. 

„Ninja Misi” híre egyébként a háromszéki megyehatáron túlra is eljutott. Neve szerepel a romániai alvilági figurák listáján, amelyet egy román portál állított össze. Polgári neve a portál szerint Gergik Mihály, „névjegykártyája” szerint bűnlajstroma pedig nagyon gazdag. Állítólag a legismertebb rémtette az volt, hogy beleharapott egy helyi diszkó tulajdonosának a nyakába. A YouTube-on több mulatós zenés videó is megtekinthető, amit Ninja Misinek dedikáltak a hívei.

Így működött a bűnszervezet

A nyomozók szerint a bűnbanda sejtszerűen tevékenykedett, kisebb csoportokba szerveződtek, és részfeladatokat láttak el, így próbálták kiküszöbölni, hogy ha a hatóságok valakit azonosítanak, akkor az egész szervezet felszámolódjon.

Az első csoportban Gheorghică Mihály,  azaz Ninja Misi és élettársa, Nistor Gabriella tevékenykedett, az ő feladatuk volt csalással lányokat toborozni, és Görögországba szállítani. A másik csoportot Darab Sándor és Nistor Gabriella alkotta, akik a görögországi Szalonikiben elszállásolták a lányokat, munkavállalási papírokat intéztek a Görög hatóságoknál, illetve ők szállították a prostitúcióra kényszerített lányokat a vendégekhez, és felügyelték őket.

A bűnszervezet harmadik sejtjét Nistor Zsuzsanna és Silviu Gavriliţă alkotta, akik hasonlóképpen lányok toborzásával, Görögországba való szállításával és prostitúcióra való kényszerítésével foglalkoztak. A DIICOT közleménye szerint Ninja Misi félelmet keltett a prostitúcióra kiszemelt lányokban, hiszen közismert volt agresszivitásáról és „a háromszéki alvilág fejeként” ismerték. A nyomozók szerint Gheorghică Mihály 2012-ben egy kiskorú sepsiszentgyörgyi lányt is prostitúcióra kényszerített.

Az egyik lány elmesélte, hogy ő 2010 szeptembere és 2011 márciusa között „dolgozott” a csoportosulásnak, ez idő alatt 80 000 eurót kerestek rajta, neki pedig semmit nem adtak ebből a pénzből. Az áldozat elmesélte, hogy veréssel fenyegették, majd azt mondták, ha nem akar tovább „dolgozni”, elmondják szüleinek, hogy milyen szégyenletes dolgot tett. Ezt a lányt 2011-ben Ninja Misi és élettársa Nistor Gabriella eladták orosz állampolgároknak, akik további prostitúcióra kényszerítették, majd 2012 májusában egy görög férfi segítségével szabadult meg az emberkereskedőktől. 

A közlemény szerint a bűnszervezet tíz áldozata összefogott és polgári félként vesznek részt a perben, de a banda több áldozata nem vállalta, hogy részese legyen az eljárásnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?