Letartóztatták Sepsiszentgyörgy rettegett alvilági figuráját

Zsarolás és jogtalan fogvatartás miatt vettek őrizetbe egy sepsiszentgyörgyi férfit. A rendőrség csupán a neve kezdőbetűit (G. M.) adta meg, ám lapunk úgy tudja, hogy „Ninja Misi” néven ismert alvilági figuráról van szó, aki évek óta rettegésben tartja a háromszékieket.

Nicoleta Marin szóvivő szerint a bűnügyi osztályon dolgozó rendőrök múlt héten érték tetten a 35 éves G. M.-et, aki áldozatától 1000 lejt vett át. A feltételezett zsarolót egy másik sepsiszentgyörgyi, B.R. jelentette fel, mivel egy állítólagos 150 000 lejes kölcsön miatt október 7-e és 24-e között rendszeresen pénzt követelt tőle. A panaszos szerint a zsaroló akarata ellenére fogva tartotta, majd egy közjegyzőhöz vitte, ahol arra kényszerítette, hogy elismerje az 150 000 lejes kölcsönt és az összeg kamatait.

Szemtanúk beszámolója szerint a zsaroló által vezetett fekete Mercedest múlt héten a Nicolae Iorga és a Füzes utca kereszteződésében vette körül két rendőr kisbusz, majd az abból kiugró felfegyverkezett maszkos rendőrök bilincsbe verték, és a járdára fektették a férfit.  Az ügyészség előbb 24 órára őrizetbe vette a gyanúsítottat, majd Kovászna megyei törvényszék 29 napos előzetes letartóztatásba helyezte, tájékoztatott a rendőrség.

„Ninja Misi” híre egyébként a háromszéki megyehatáron túlra is eljutott. Neve szerepel a romániai alvilági figurák listáján, amelyet egy román portál állított össze. Polgári neve a portál szerint Gergik Mihály, „névjegykártyája” szerint bűnlajstroma pedig nagyon gazdag. Állítólag a legismertebb rémtette az volt, hogy beleharapott egy helyi diszkó tulajdonosának a nyakába. A YouTube-on több mulatós zenés videó is megtekinthető, amit Ninja Misinek dedikáltak a hívei.

Kovászna megye rendőrparancsnoka, Ion Popa keddi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a zsarolási ügyben három fiatalasszony ellen is eljárás indult hamis tanúvallomás tételre való biztatás miatt. A rendőrparancsnok szerint amikor az ügyészség elrendelte a zsarolással vádolt G.M. őrizetbe vételét, három hozzá közel álló fiatal lány otthonában felkereste az egyik tanút, és fenyegető hangnemben arra próbálták rávenni, tegyen hamis vallomást, amely felmenti a vádak alól a gyanúsítottat. Az áldozat azonban riasztotta a rendőrséget, és 24 órára őrizetbe vették a három fenyegetőző lányt.

Kimaradt?