Újból elhalasztotta a KRESZ módosítását a kormány

Újra elhalasztotta a kormány a KRESZ módosítását – tájékoztattak a hírtelevíziók szerdán. A halasztást azzal indokolják, hogy nincsenek meg a módszertani részletei az egységes bankszámlaszám létrehozásának, amelyre a forgalmi kihágásokra kirótt büntetéseket be kell majd fizetni.

A módosított törvény egyik újdonsága ugyanis, hogy 30 nap áll a kihágásért büntetett járművezető rendelkezésére, hogy kifizesse a bírságot. Ha ezt elmulasztja, akkor a 31. naptól kezdve felfüggesztik a jogosítványát mindaddig, amíg törleszti adósságát.

A befizetések ellenőrzése érdekében egységes számlaszámot hoznak létre, ahová az összes bírság érkezik. A rendőrség addig nem függesztheti fel a jogosítványt, amíg le nem ellenőrzi, hogy a járművezetők befizették-e az adósságot.

A módosított KRESZ jóváhagyását immár másodszor halasztja el a kormány, ez a múlt heti ülésen is napirendi pontként szerepelt. Múlt szerdán a kormányfő azt nehezményezte, hogy a KRESZ túlságosan elnéző a bírságolt sofőrökkel szemben és nem követhető a büntetések kifizetése, ráadásul nyugodtan vezethet az is, akit megbüntettek, de nem fizette be a bírságot.

A múlt hét óta több újítást is belefoglaltak az új KRESZ-be, amely egyebek mellett a minimális alkoholfogyasztást is lehetővé teszi a sofőrök számára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?