Ezért halasztotta a kormányfő a KRESZ módosítását

Három okból halasztotta el a kormány a KRESZ-t módosító sürgősségi rendelet elfogadását – számolt be szerda este Victor Ponta miniszterelnök România TV-ben.

A kormányfő elfogadhatatlannak nevezte, hogy jelenleg a balesetet okozó gépkocsivezetők mindaddig megtarthatják a jogosítványukat, amíg nem születik jogerős ítélet az ügyükben. „Arra kértem a belügyminisztert, találja meg a jogi lehetőségét annak, hogy ezeknek az emberek azonnal vegyék el a jogosítványt” – magyarázta Ponta.

A miniszterelnöknek az sem tetszik, hogy az autósok egyszerűen nem hajlandók kifizetni a büntetéseket, s ezért a hajuk szála sem görbül. Ponta ezért azt szeretné, hogy a módosított KRESZ szerint vonják vissza azoknak a jogosítványát, akik 30 napon belül nem fizetik ki a bírságot.

A kormányfő szerint automatikusan fel kell függeszteni azoknak a jogosítványát, akik ittasan vezetnek. „Ha perel, addig ne is ülhessen kormányhoz, amíg jogerős ítélet nem születik az ügyében. Ha nyer, az állam kártalanítja” – fogalmazott Ponta.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?