Mégsem lesz vevője a kolozsvári New York szállónak

Mégsem vásárolja meg Ioan Bene kolozsvári üzletember a város központjában lévő Continental, volt New York szálló épületét. Ezt szerdán jelentette be, arra reagálva, hogy az egyik városi tanácsos kedden megkérdőjelezte az adás-vételt.

Gabriel Oniga szociáldemokrata (PSD) tanácsos az önkormányzati testület keddi ülésén hozta fel a műemléképület ügyét. Kifogásolta, hogy a polgármesteri hivatal nem élt az elővásárlási jogával, továbbá megkérdőjelezte az épület megvételével kapcsolatos törvényes lépések betartását. Oniga ugyanakkor azt javasolta, hogy a kolozsvári polgármesteri hivatal tartson helyi népszavazást arról, mi a lakosság óhaja a műemlékingatlannal kapcsolatban.

Ioan Bene üzletember a citynews.ro-nak azt mondta, eláll a vásárlástól. Szerinte "valami gond lehet" az épület körül, ha egy városi tanácsos egy évvel azután jelzi nemtetszését, hogy az ügy tisztázása és az épület eladása elkezdődött. A szállodaépületet a polgármesteri hivatal amiatt nem akarta megvásárolni, mert vételárát, az 5 millió eurót sokallta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?