Continental szálló: Boc ismét halasztja a vásárlást

Újra elnapolta a helyi önkormányzat a kolozsvári Continental (volt New York) szálló épületének megvásárlását, Emil Boc polgármester azt nyilatkozta, mindamellett, hogy nem kapták meg a teljes dokumentációt az aktuális épület jogi hátteréről, nagyon magas árat is kérnek érte a csődbiztosok. Emiatt a polgármesteri hivatal az ingatlan fölötti elővásárlási jogát időben eltolná, amíg a kért dokumentumok is megérkeznek az Ardeleana felszámolóitól.new york hotel continental kolozsvar

Ezzel szemben az Ardeleana jogi képviselője a Ziua de Cluj hírportálnak azt nyilatkozta, a teljes jogi dokumentációt a polgármesteri hivatal rendelkezésére bocsátották még pénteken. Hozzátette, a polgármester aggályai azzal kapcsolatban, hogy a régi tulajdonos, a Debreceni Református Kollégium visszaigényelné az ingatlan, nem megalapozottak, hiszen a szóban forgó intézmény nem igényelte természetben az ingatlant, és végleges és visszavonhatatlan bírósági döntést nyert a pénzbeli kártérítésről.

A Kolozsvár főterén lévő volt Continental szálló épületét 5 és fél millió euróért akarják kiírni február végi árverezésre, ha a polgármesteri hivatal ezúttal sem él elővásárlási jogával.

Kimaradt?