Ismét közel száz új koronavírusos esetet jelentettek Hargita megyében

Az előző napok visszaesése után újra nagyszámú új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában Hargita megyében, közölte szerdán a prefektusi hivatal. A halálos áldozatok száma is nőtt.

Bár hétfőn és kedden kedvező tendencia mutatkozott a járvány terjedésében Hargita megyében, szerdára újra jelentősen megemelkedett a fertőzéses esetek száma. A prefektusi hivatal szerda délben kiadott közleménye szerint 92 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, ezzel 2764-re nőtt a járvány kitörése óta megbetegedettek száma a megyében. Emellett csupán 20 beteget nyilvántottak gyógyultnak. Velük együtt 1492-en estek át szerencsésen a betegségen.

A megbetegedések mellett nőtt a halálos áldozatok száma is, 5 új halálesetet jegyeztek az elmúlt napban, így összesen 91-en vesztették életüket a koronavírussal összefüggésben. A megye kórházaiban, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Maroshévízen 259 személyt kezelnek, illetve tartanak megfigyelés alatt. Házi elkülönítésben 884-en, karanténban 1151-en tartózkodnak jelenleg Hargita megyében.

A másik két székelyföldi megyében is nagyok a számok, Kovászna megyében 47, Maros megyében pedig 191 új esetet igazoltak.

(Nyitókép forrása: casajurnalistului.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?