Csökken az aktív fertőzöttek száma Hargita megyében

Második napja kevesebb új koronavírusos megbetegedést regisztráltak Hargita megyében, mint ahányan kigyógyultak a betegségből. A halálos áldozatok száma is nőtt az elmúlt 24 órában, így csökkent az aktív fertőzöttek száma.

Több koronavírusból kigyógyult személyt regisztráltak az elmúlt 24 órában, mint ahány új fertőzést azonosítottak – közölte kedden délben a megyei prefektusi hivatal. Az összeseb 65 új fertőzéses eset mellett 74-en lábaltak ki a betegségből szerencsésen. Ugyanakkor nőtt az elhunytak száma is, négy új, a koronavírussal összefüggésbe hozható haláleset történt az elmúlt napban, ezzel 86-ra nőtt az áldozatok száma a megyében.

A járvány kitörése óta 2672 koronavírusos esetet regisztráltak Hargita megyében, közülük 1472-en gyógyultak meg. A csíkszeredai, székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi és maroshévízi kórházban jelenleg 261 személyt kezelnek, vagy tartanak megfigyelés alatt. Házi elkülönítésben 820-an, míg karanténban 1092-en tartózkodnak.

A másik két székelyföldi megye közül Maros megyében 95, Kovászna megyében 49 új megbetegedést regisztráltak az elmúlt 24 órában.

Kapcsolódók

Kimaradt?