Piros forgatókönyv újabb öt Hargita megyei településen

Újabb öt Hargita megyei településen lép életbe piros forgatókönyv és térnek át online oktatásra jövő hétfőtől, miután meghaladta a hármat az ezer lakosra számított koronavírus fertőzési ráta.

Székelyudvarhely, Fenyéd és Csíkmadaras, Csíkszereda, Szentegyháza, Felsőboldogfalva, Lövéte, Csíkszentmihály, Bögöz, Kászonaltíz, Tusnád és Zetelaka tanintézményeiben már ezen a héten piros forgatókönyv szerint, azaz teljesen digitális formában történt az oktatás. A megyei katasztrófavédelmi bizottság döntése értelmében hozzájuk csatlakozik Csíkpálfalva, Gyergyóalfalu, Székelykeresztúr, Gyergyószárhegy és Tusnádfürdő – közölte a Hargita megyei prefektusi hivatal csütörtöki közleményében.

A legújabb határozat értelmében piros zónába sorolt települések tanintézményeivel együtt Hargita megye 154 iskolája, óvodája, napközije nem fogadhatja a gyerekeket és oktat digitális módon, vagy függeszti fel a tevékenységét. Sárga forgatókönyv szerint, hibrid oktatási formát alkalmaz 175 tanintézmény, míg a diákok személyes jelenlétét teljes mértékben lehetővé tevő zöld forgatókönyvvel csupán 94 intézmény folytathatja tevékenységét.

A piros zónába került településeken kötelező a maszk viselése minden közterületen. Tilos bármilyen koncert, esemény, előadás, filmvetítés szervezése. Ezen kívül szüneteltetni kényszerülnek tevékenységüket a kocsmák, kávézók, bárok, játéktermek, illetve az éttermek, vendéglők is csak házhozszállítással szolgálhatják ki vendégeiket. Az intézkedések a fentebb felsorolt öt településen jövő hétfőtől lépnek érvénybe.
(Borítókép: üresen ásít a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola | A szerző felvétele)

Kapcsolódók

Kimaradt?