Piros forgatókönyv szerint folytatódik az oktatás Hargita megye tizenkét településén

További korlátozó intézkedéseket vezetnek be Hargita megye újabb kilenc településén a koronavírus-járvány miatt.

Az ezer lakosra számított fertőzési ráta Székelyudvarhely, Fenyéd és Csíkmadaras után Csíkszeredában, Szentegyházán, Felsőboldogfalván, Lövétén, Csíkszentmihályon, Bögözben, Kászonaltízen, Tusnádon és Zetelakán is 3 fölé emelkedett. Ezeken a helyeken online oktatásra állnak át a tanintézmények.

Szerdától online oktatásra állnak át a tanintézmények Hargita megye újabb 9 településén – közölte a Maszol érdeklődésére Adrian Pănescu, a megyei prefektusi hivatal szóvivője. A megyei vészhelyzeti bizottság keddi döntése értelmében az érintett településeken november 1-ig nem fogadhatják a gyerekeket az iskolák és óvodák. A más besorolás alá eső bölcsődék folytathatják tevékenységüket. 

Ezen kívül az említett időszakban tilos lesz a diákok csoportos gyülekezése. Az intézményeket fenntartó önkormányzatoknak gondoskodniuk kell az épületek fertőtlenítéséről, takarításáról, szellőztetéséről – áll a bizottsági határozatban.

Az érintett 12 településen kedden 23 órától kötelező lesz a maszk viselése minden közterületen. Tilos lesz bármilyen koncert, esemény, előadás, filmvetítés szervezése. Ezen kívül szüneteltetni kényszerülnek tevékenységüket a kocsmák, kávézók, bárok, játéktermek, illetve az éttermek, vendéglők is csak házhozszállítással szolgálhatják ki vendégeiket.

(Címlapfotó: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?