Száznál magasabb az új esetek száma Hargita megyében

Ismét rekordot döntött az új igazolt koronavírusos esetek száma Hargita megyében, derült ki a prefektusi hivatal péntek déli közleményéből. Először emelkedett száz fölé a 24 óra alatt igazolt esetek száma, két új haláleset is történt.

Az elmúlt 24 órában soha nem látott mértékben emelkedett az igazolt koronavírusos fertőzések száma Hargita megyében, összesen 119 új esetet regisztráltak. Ezzel a járvány kitörése óta összesen 1774 személy betegedett meg a székelyföldi megyében. Az elmúlt napban 7-en gyógyultak meg, velük együtt 1001 személy lábalt ki a betegségből március óta.

A koronavírussal összefüggő halálesetek is történtek, ketten vesztették életüket az elmúlt napban, a járvány kitörése óta 68 a Hargita megyei áldozatok száma. A megye négy kórházában, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Maroshévízen és Gyergyószentmiklóson összesen 288 személyt ápolnak, illetve tartanak megfigyelés alatt. Házi elkülönítésben 417-en, karanténban 894-en tartózkodnak.

Mint arról beszámoltunk, a megyei katasztrófavédelmi bizottság csütörtökön a megnövekedett esetszámok következményeként több Hargita megyei településen a tanintézmények bezárásáról, illetve az online oktatásra való áttérésről döntött.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?