Mégsem függesztik fel az oktatást az összes csíkszeredai tanintézményben

A csütörtök délután közöltekkel ellentétben mégsem kell áttérnie az összes csíkszeredai tanintézménynek online oktatásra. A hargitai megyeszékhely csak hét oktatási intézménye érintett az intézkedésben, azonban Székelyudvarhely esetében valóban otthon maradnak jövő hétfőtől a gyerekek.

Módosította a csütörtökön koradélután az önkormányzatoknak kiküldött átiratban foglaltakat koraeste a Hargita megyei prefektusi hivatal. A változtatások értelmében Csíkszeredában nem minden tanintézménynek kell jövő hétfőtől áttérni az online oktatásra, ahogyan azt eredetileg közölték.

A sajtónak kiküldött tájékoztatás szerint a megye 423 tanintézménye közül 180 esetében a zöld forgatókönyv érvényesül, vagyis járhatnak a gyerekek óvodába, napközibe, iskolába, illetve bölcsődébe. Ezzel szemben 200 intézményben a sárga forgatókönyv szerint hibrid oktatási forma érvényesül és 43 esetében tanítanak teljesen online formában, piros forgatókönyvnek megfelelően.

A módosítás szerint a csíkszeredai intézmények közül 7 érintett a piros forgatókönyvben. A Márton Áron Gimnáziumban, az Octavian Goga Főgimnáziumban, a Nagy István Művészeti Szakközépiskolában, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnáziumban és a Petőfi Sándor Általános Iskolában, a Kájoni János Szakközépiskolában, a Cimbora Napköziotthonban jövő hétfőtől nem járnak be a diákok. Az iskolák online oktatásra térnek át, a napközi pedig felfüggeszti a tevékenységét. Hasonló a helyzet az összes székelyudvarhelyi tanintézményben, ahol jelen állás szerint az iskolák online oktatnak, a napközik pedig felfüggesztik a tevékenységüket.

(Borítókép: Gábos Albin)

Kapcsolódók

Kimaradt?