Felfüggesztik az oktatást Csíkszereda és Székelyudvarhely tanintézményeiben

Felfüggesztik a tanítást Hargita megye több településének tanintézményeiben. Többek között a megyeszékhelyen, Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen költözik az online térbe jövő hétfőtől az oktatás.  Felfüggesztik tevékenységüket az óvodák, napközik, bölcsődék is.

Piros forgatókönyv szerint fog zajlani jövő hétfőtől az oktatás Csíkszereda, Székelyudvarhely, Csíkmadaras és Fenyéd oktatási intézményeiben – tájékoztatta a Maszolt a csütörtöki megyei vészhelyzeti bizottság ülését követően Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A további esetleges korlátozó intézkedésekkel kapcsolatosan még nem született döntés, a csütörtöki, illetve pénteki egyeztetések nyomán fogják ezeket meghozni – tette hozzá a politikus.

A Hargita Megyei Főtanfelügyelőséggel és a megyei egészségügyi igazgatósággal (DSP) közösen meghozott döntést a bizottság a koronavírusos esetek megnövekedett számával indokolta, az érintett településeken ugyanis a fertőzési ráta meghaladta a 3 ezreléket. A határozatot a prefektusi hivatal átiratban közölte az érintett települések polgármesteri hivatalaival csütörtökön kora délután.

A rendelkezés egyelőre október 25-ig lesz érvényben.

(Borítókép: Jövő héttől üresen maradnak az iskolaudvarok. Fotó: Gábos Albin)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?