Egészségügyi minisztérium: „már nem időszerű” a tanévkezdés vészforgatókönyve

Sem az egészségügyi minisztérium, sem az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) nem hagyott jóvá olyan ajánlásokat vagy intézkedéseket, amelyeket a következő tanévtől kellene alkalmazniuk az oktatási intézményeknek - hangsúlyozza szerdai közleményében a szaktárca a médiában ezzel kapcsolatban megjelent hírekre reagálva.

Mint kedden írtuk, az egészségügyi tárca május végén szétküldte a megyei tanfelügyelőségeknek az őszi tanévkezdésre vonatkozó „vészforgatókönyvet”. Az INSP szakértői által kidolgozott dokumentum szerint ha nem csillapodik Romániában a koronavírus-járvány, akkor a következő tanévben az osztályteremben legtöbb 10-15 diák ülhet, a gyermekek legtöbb négy órát tölthetnek az iskolában, a tanórák hossza pedig nem haladhatja meg a 30 percet.

Az egészségügyi minisztérium képviselői leszögezik, létezett ugyan egy "régi munkadokumentum" a tanévkezdésről, az abban foglaltak azonban már nem időszerűek a jelenlegi járványhelyzetben. Hozzáteszik, az INSP a járvány alakulásának függvényében dolgoz majd ki intézkedéscsomagot a tanévkezdésrről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?