Hatályba léptek a lazítások: Bukarestben már éjféltől megteltek a teraszok

Hétfőn 0 órától részlegesen feloldották a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket az országban. Bukarestben már éjfél után megteltek a teraszok.

Hétfőtől hatályba léptek a veszélyhelyzetre vonatkozó kormányhatározat módosításai. Ezek szerint a koronavírus-járvány terjedését akadályozni hivatott korlátozások egy részét feloldották.

A lazítások között szerepel, hogy megnyithatnak a vendéglők és kávézók teraszai, kerthelyiségei, látogathatók a tengerparti fürdőhelyek és nincs már szükség nyilatkozat kitöltéséhez a lakhely szerinti település elhagyásához. A maszk viselete zárt, nyilvános terekben továbbra is kötelező. Az új szabályokról itt olvashat részleteket.

Külön minisztériumi rendeletek szabályozzák a teraszok megnyitását, a tengerparti fürdőhelyek használatát és a kulturális rendezvények megtartását. Rossz hír, hogy továbbra is érvényben marad az előírás, amely szerint a Romániába hazatérőknek kötelezően 14 napos karanténba kell vonulniuk, és a román-magyar határon nem lehet még szabadon átjárni.

Az Antena1 hétfő reggeli híradójának beszámolója szerint Bukarest történelmi központjában már éjféltől megteltek a teraszok és a kerthelyiségek.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?