Koronavírus Hargita megyében: nincs már igazoltan fertőzött személy Csíkszeredában

A prefektusi hivatal által közölt adatok szerint továbbra is 22 koronavírusos személyt tartanak nyilván Hargita megyében. Ez kettővel kevesebb a Stratégiai Kommunikációs Csoport (CGS) által közöltnél.

Nem kezelnek már koronavírusos beteget a csíkszeredai Hargita Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket ellátó osztályán – derült ki a prefektusi hivatal hétfő délben kiadott közleményéből. A Csíkszeredában kezelt betegek meggyógyultak, így már csupán négy személyt kezelnek a megyében koronavírusos megbetegedéssel, mindannyian Székelyudvarhelyen kapnak ellátást.

A megyében regisztrált 22 igazolt esetből egy személy elhunyt, 17 pedig meggyógyult. Hargita megyében 310-en tartózkodnak intézményes karanténban, 300-an pedig otthoni elkülönítésben – írta a prefektusi hivatal.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnap és hétfőn is 24 Hargita megyei megbetegedésről számolt be, az eltérést a prefektusi hivatal szerint az okozza, hogy az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) adatbázisába téves adatok kerültek.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?