FRISSÍTVE – Koronavírus: „játszadoznak” a halottak számával a hatóságok

FRISSÍTVE: „Kicserélik” a halottakat a koronavírus-járványnak tulajdonított áldozatok statisztikájában, mert hat Suceava megyei elhunytat kétszer jelentettek le – közölte szombaton a kormány hivatalos járványügyi szócsöve, a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A tájékoztatás szerint a sorrendben 899–904. számú áldozatokat kétszer vették nyilvántartásba Suceava megyéből. Helyettük egy 67 éves Dolj megyei, egy 99 éves Arad megyei és egy 79 éves Temes megyei nőt írtak be a jegyzékbe, aki – szerintük – igazoltan koronavírusosak voltak. Mindhárman pénteken hunytak el, de súlyos krónikus betegségben szenvedtek. A másik három személy halálának a helyét a ma nyilvántartásba kerülők halottaknak „tartják fenn”.

Ezzel egy időben a 892. elhunyt helyett – akit szintén kétszer számítottak be a listába – egy 78 éves Arad megyei férfi esetét vették nyilvántartásba.

FRISSÍTÉS: Meg is találta az új „klienseket” a Stratégiai Kommunikációs Csoport egy Szeben megyei nő és férfi, illetve egy Vrancea megyei nő személyében, akik pénteken és szombaton hunytak el. Az életkoruk 67, 84 és 89 év, valamennyien krónikus betegek voltak.

Rajtuk kívül bejelentették két Galac és egy Maros megyei személy halálát is, ennek értelmében országszerte jelenleg 926 halálesetet tulajdonítanak a fertőzésnek. 

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Illusztráció | Fotó: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?