Nőtt a pünkösdista szertartáson koronavírussal megfertőzödött dési romák száma

Mára megközelítőleg 80-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a dési pünkösdista romaközösségben, miután a tiltások ellenére száz személy nemrég egy vallási szertartáson vett részt. Helyi portálok beszámolói szerint a kolozsvári járványkórházba beutalt romák botrányosan viselkednek, és csendőrök figyelik őket. Amiatt tiltakoznak, hogy nem ugyanabban a szobában ápolják a teljes családjukat, és nem fogyaszthatnak alkoholt, cigarettát az épületben.

Amint arról korábban írtunk, a Kolozs megyei Dés két utcányi pünkösdista híve vallási szertartáson vett részt lelkészeik buzdítására. Az ügyben bűnvádi eljárásokat indítottak a hatóságok a kijárási tilalom megszegése miatt. Az esemény utáni napokban többen is a koronavírus tüneteire panaszkodtak, ezért a 100 részvevőt letesztelték.

Napról napra nőtt a fertőzöttek száma: április 30-án, csütörtökön 13 esetet, pénteken pedig 24 beteget fedeztek fel. Szombaton, további 11 esetet igazoltak, vasárnap pedig újabb 10-et. A someseanul.ro portál szerint csütörtökre már megközelíti a 80-at a dési fertőzöttek száma, a folyamatos növekedés következtében koronavírus-gócponttá alakult a város.

A fertőzötteket a kolozsvári járványkórházban ápolják, ahol a szabályoknak megfelelően két személyt kezelnek egy szobában. Mivel nem tartózkodhat a teljes családjuk egy légtérben, és nem fogyaszthatnak italt és cigarettát a kórházban, a romák valóságos felkelést szítottak az intézet folyosóin: bútorokat törtek, tüntetőleg kint maradtak, ezért a csendőrség beavatkozására volt szükség. Jelenleg az orvosokon kívül a csendőrök is felügyelik őket.

(Nyitókép forrása: someseanul.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?