Raed Arafat: május 15. után kinyithatnak a fodrászatok és szépségszalonok

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett szükségállapot május 15-i lejártát követően kinyithatnak a fodrászatok és szépségszalonok, de az eddig megszokottól más munkarenddel dolgoznak majd – közölte az Antena 3 csütörtök esti műsorában Raed Arafat.

A belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztályának (DSU) vezetője kijelentette, hogy a járvány terjedésének megfékezése céljából ideiglenesen felfüggesztett tevékenységű szolgáltatóegységeket nem tarthatják zárva „a világ végéig”, viszont az eddig megszokottól eltérő munkarendet vezetnek be a borbélyüzletekben, fodrászatokban, a kozmetikusoknál stb.

„Meg kell szüntetni a várakozási időt, ezért ideiglenesen a várótermeket sem használhatják majd. A vendégeknek előzőleg időpontot kell foglalniuk, és csak annyi kliens lehet a helyiségben, ahánnyal egyszerre foglalkozni tudnak. Aki elkésett, és mást vettek be a helyére, menjen sétálni egy félórát és utána térjen vissza, de tilos lesz bent várakozni” – ismertette a szabályokat Arafat.

Hozzátette, hogy a járványügyi szakemberekkel minden ágazatra megpróbálnak óvintézkedéseket kidolgozni, mert bár május 15-től fokozatosan enyhítenek az eddigi szigorításokon, elővigyázatosságra továbbra is szükség lesz a járvány kordában tartása érdekében.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?