Felelősségteljes magatartást kér a belügyminiszter a majálison is

Felhívást intézett Marcel Vela belügyminiszter a lakossághoz, hogy a május elsejei munkaszüneti napon is viselkedjenek felelősen, s tartsák be a koronavírus-járvány miatt elrendelt hatósági óvintézkedéseket, ahogyan azt a húsvéti ünnepek idején is tették.

A tárcavezető azt mondta a Realitatea Plus televízióadó egyik műsorában, hogy „azt aratjuk le majd május 15-én, amit ezen a hétvégén vetünk". A miniszter hangsúlyozta, a kijárási korlátok május 15-től esedékes feloldása, és az egyéb más enyhítést eredményező döntések nem a belügyminisztertől, a kormánytól vagy az államfőtől függnek, hanem az állampolgárok magatartásától.

„Felhívást intézek az emberekhez, hogy ebben az időszakban is viselkedjenek olyan felelősen, ahogyan azt húsvétkor tették, mert ezen múlik, hogy két vagy akár egy hét múlva nő az új esetek száma vagy sem. Ha azt akarjuk, hogy május 15-én ne lazuljanak a korlátozások, akkor kimehetünk grillezni a hétvégén, még egy büntetést is kockáztatva. Ha azt akarjuk, hogy május 15-től változzon a helyzet, akkor várunk még egy kicsit, és akkor másképp tervezhetjük a nyári szabadságokat, a szabadba való kijárást" – fogalmazott Vela.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?