Ismét nőtt a Hargita megyei koronavírusos esetek száma

A prefektusi hivatal közlése szerint szerdára eggyel növekedett a Hargita megyében koronavírussal fertőzöttek száma, így 20 esetet tartanak nyilván a székely megyében. A megyei adatokkal szemben az országos közlés szerint nem változott a Hargita megyei esetszám.

Eggyel emelkedett a Hargita megyében koronavírussal igazolt esetek száma – közölte a megyei prefektusi hivatal. A Stratégiai Kommunkációs Csoport ezzel szemben továbbra is változatlanul 19 fertőzöttről tudósít szerdai közleményében.

A Maszol érdeklődésére Adrian Pănescu, a prefektusi hivatal szóvivője elmondta: az országos adatokban szereplő 19 eset ismételten az adatbázis hibájából adódhat. A szóvivő szerint a 20 fertőzött esetszám tekinthető hivatalosnak. Közülük 5 személy meggyógyult, egy elhunyt, 14-et a székelyudvarhelyi és a csíkszeredai kórházban kezelnek.

Hargita megyében jelenleg 292-en tartózkodnak intézményes karanténban, otthoni elkülönítésben pedig 368-an. A karanténközpontokat a kéthetes kötelezően előírt időszak lejártával eddig 368-an hagyták el, otthonaikat pedig 4 595-en.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Címlapi illusztráció forrása: pixabay

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?