FRISSÍTVE - Egy 21 éves nő a koronavírus legfiatalabb romániai áldozata

FRISSÍTVE - Újabb nyolc, koronavírus-fertőzött beteg halálát jelentette szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Köztük van egy 21 éves nő is, aki a járvány eddigi legfiatalabb áldozata Romániában.

A Vrancea megyei lányt április 3-án utalták be tüdőgyulladásos tünetekkel a Focșani-I Megyei Kórházba. Aznap mintát vettek tőle, és két nappal később kiderült, hogy koronavírussal fertőzött. Pénteken halt meg. Down-szindrómában, illetve vese- és szívelégtelenségben is szenvedett.

A további hét áldozat Maros, Vrancea, Konstanca, Kolozs és Neamț megyéből származott, a legidősebb 84 éves volt. Mindegyikük valamilyen más betegségben is szenvedett. Halálukkal 575-re emelkedett a koronavírus romániai áldozatainak a száma.

FRISSÍTÉS: Szombat délután újabb négy halálesetet jelentetett a GCS. Két Arad, egy Hunyad és egy Teleorman megyei beteg hunyt el, a legfiatalabb 69, a legidősebb 79 éves volt. Mindegyikük valamilyen más betegségben is szenvedett. Az áldozatok száma ezzel 579-re növekedett.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?